Lektion 3 - Musik på datorer (26/4)

Bullarna kämpade hårt men datorklubbens elever var för starka...

Vi pratade om och testade hur man redigerar ljud på datorer. Det mesta av redigerandet gjorde vi med ett bra gratisprogram som heter Audacity och som finns att ladda ner här. I det här programmet kan man öppna en ljudfil och klippa, mixa med andra ljud, ändra volym och hastighet, filtrera bort brus, spela upp baklänges och mycket annat skoj.

Lektionen började med redovisning av läxorna från förra gången. De som ville skulle skapa musik med PMSound och de imponerande resultaten blev:

Nästa läxa blir att klippa ihop ett roligt musikstycke med hjälp av dessa ljudfiler och PMSound. De fem nya ljuden ligger i en .zip-fil och vi vill helst också att ni skickar in er låt packad i en .zip-fil. När man packar en .wav-fil blir den nämligen tio gånger mindre! Observera att ni måste använda de fem ljudfilerna, men får göra vad ni vill med PMSound och använda vilket program ni vill för att mixa. Vi rekommenderar dock Audacity.

Ni får två veckor på er att göra klart låten, läxan ska alltså skickas in till galnaljud@tylmad.com senast fredagen den 9:e maj. August labbar med
 Audacity

 En vinklad August

 Ljudredigering på
 hög nivå

 Love och Pontus

 Oskar labbar

 Love testar mikrofonen

 Micke och Pontus

 Bulle!

_allmänt_ _nyheter_ _aktiviteter_ _kontakt_