Internaut 1, höstterminen 2009

Vill du också bli en fullfjädrad internaut? En person som rör sig på Internet lika lätt som i den vanliga världen. Twitter, facebook, blog, wiki, mail och mycket mer är vanliga verktyg för en internaut. Verktyg som ska vara åtkomliga hemma, på bussen, uppe i bergen eller på månen.

Internaut 1 är isåfall kursen för dig. Här kommer du lära dig hur man effektiviserar sin internetvistelse, skapar och sköter en blogg m.m. Lektionerna är alltid mellan klockan 09:00 och klockan 11:00 på lördagar och hålls på Södertörns friskola.

Lektion 1 - Verktyg på nätet (3/10 9:00)
Vi lär oss söka med Google och använda Google Apps - en samling användbara verktyg som alla internauter bör känna till. Vi laborerar med mail, kalendrar och RSS:er.

Lektion 2 - Bidra till nätet (10/10 9:00)
Vi provar olika sätt att uttrycka sig på nätet, så som hemsidor, bloggar och Twitter. Kan man vara anonym på nätet, och behöver man vara försiktig med vad man skriver på sin blogg?

Lektion 3 - Samarbeta på nätet (17/10 9:00)
Vi går igenom olika sätt att arbeta gemensamt med nätet som verktyg, bl.a. med Etherpad och Doodle. Vi genomför ett mindre grupparbete och diskuterar även om man kan lita på det man läser på Internet.

Lektion 4 - Kommunicera på nätet (24/10 9:00)
Vi tittar på olika sätt att kommunicera socialt på Internet: Chatt, communities och fotoalbum.

Lektion 5 - Alltid uppkopplad (1/11 9:00)
Hur håller vi oss uppkopplade? Hur gör ni? Hur skulle ni vilja att det fungerade? Vi fördjupar oss även i det ni tyckte var roligast på kursen.


_allmänt_ _nyheter_ _aktiviteter_ _kontakt_